Szkoka

Posiadamy w szkółce przeszło 50 odmian winorośli. Sadzonki na własnych korzeniach produkowane są w doniczkach foliowych (z zakrytym systemem korzeniowym) co umożliwia sadzenie ich przez cały rok na miejsca stałe. Sadzonki szczepione dostępne są w okresie od marca do mają oraz w listopadzie.

 
Alden

Kraj pochodzenia – Ukraina Owoce – grona średnie, jagody średnie, kuliste, czarne, o cienkiej skórce, bardzo smaczne o soku bardzo czerwonym, barwiącym jak jagody
Pora dojrzewania – koniec sierpnia – początek września
Odporność na choroby – dość odporna
Odporność na mrozy – do –23C
Cięcie – dowolne
Miejsce sadzenia – przy murach, pergolach, ścianach domów
Przeznaczenie – bardzo dobra na wino i soki jak również do jedzenia

 
Gołubok

Kraj pochodzenia – Ukraina
Owoce – grona średnie, jagody średnie, kuliste, czarne, o cienkiej skórce, bardzo smaczne o soku bardzo czerwonym, barwiącym jak jagody
Pora dojrzewania – koniec sierpnia – początek września
Odporność na choroby – dość odporna
Odporność na mrozy – do –23C
Cięcie – dowolne
Miejsce sadzenia – przy murach, pergolach, ścianach domów
Przeznaczenie – bardzo dobra na wino i soki jak również do jedzenia

 
Ontario

Kraj pochodzenia – USA
Owoce – grona średnie, jagody średnie a czasem duże, jasnozielone, słodkie, pół soczyste o zapachu i posmaku Labrusca
Pora dojrzewania – koniec sierpnia – początek września
Odporność na choroby – wysoka
Odporność na mrozy – do –30C
Cięcie – długie (10-15oczek)
Miejsce sadzenia – przy altanach, pergolach, murach, ścianach domów
Przeznaczenie – na owoce deserowe i wino

 
Muscat Odesski

Kraj pochodzenia – Ukraina
Owoce – grona średnie, jagody średnie, żółte, bardzo smaczne
Pora dojrzewania – wrzesień
Odporność na choroby – wysoka
Odporność na mrozy – do –25C
Cięcie – krótkie lub średnie
Miejsce sadzenia – przy murach, ścianach domów
Przeznaczenie – bardzo dobra na wino i soki jak również do jedzenia

 
Mołdowa

Kraj pochodzenia –Mołdawia
Owoce – grona bardzo duże, jagody bardzo duże, podłużne, fioletowo-granatowe, chrupkie, bardzo smaczne
Pora dojrzewania – koniec września do początku października
Odporność na choroby – wysoka
Odporność na mrozy – do –25C
Cięcie – krótkie lub średnie
Miejsce sadzenia – odmiana wymagająca dużo ciepła do obsadzenia ciepłych murów, ścian domów i folii czy szklarni
Przeznaczenie – na owoce deserowe

 
Liana

Owoce – grona duże, jagody duże, podłużne, żółte, chrupkie, bardzo smaczne
Pora dojrzewania – połowa września
Odporność na choroby – średnio odporna
Odporność na mrozy – do –25C
Cięcie – krótkie lub średnie
Miejsce sadzenia – przy murach, ścianach domów, w folii czy szklarni
Przeznaczenie – na owoce deserowe i wino

 
Suroczyński Biały

Owoce – grona duże, jagody duże, żółte, o cienkiej skórce, chrupkie, bardzo smaczne
Pora dojrzewania – początek września
Odporność na choroby – średnio odporna
Odporność na mrozy – do –25C
Cięcie – krótkie lub średnie
Miejsce sadzenia – przy murach, ścianach domów
Przeznaczenie – na owoce deserowe i wino

 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 następna > ostatnia >>

Strona 1 z 2