Posiadamy w szkółce przeszło 50 odmian winorośli. Sadzonki na własnych korzeniach produkowane są w doniczkach foliowych (z zakrytym systemem korzeniowym) co umożliwia sadzenie ich przez cały rok na miejsca stałe. Sadzonki szczepione dostępne są w okresie od marca do mają oraz w listopadzie.
|
|
Kraj pochodzenia – Ukraina Owoce – grona średnie, jagody średnie, kuliste, czarne, o cienkiej skórce, bardzo smaczne o soku bardzo czerwonym, barwiącym jak jagody Pora dojrzewania – koniec sierpnia – początek września Odporność na choroby – dość odporna Odporność na mrozy – do –23C Cięcie – dowolne Miejsce sadzenia – przy murach, pergolach, ścianach domów Przeznaczenie – bardzo dobra na wino i soki jak również do jedzenia
|
Kraj pochodzenia – Ukraina Owoce – grona średnie, jagody średnie, kuliste, czarne, o cienkiej skórce, bardzo smaczne o soku bardzo czerwonym, barwiącym jak jagody Pora dojrzewania – koniec sierpnia – początek września Odporność na choroby – dość odporna Odporność na mrozy – do –23C Cięcie – dowolne Miejsce sadzenia – przy murach, pergolach, ścianach domów Przeznaczenie – bardzo dobra na wino i soki jak również do jedzenia
|
Kraj pochodzenia – USA Owoce – grona średnie, jagody średnie a czasem duże, jasnozielone, słodkie, pół soczyste o zapachu i posmaku Labrusca Pora dojrzewania – koniec sierpnia – początek września Odporność na choroby – wysoka Odporność na mrozy – do –30C Cięcie – długie (10-15oczek) Miejsce sadzenia – przy altanach, pergolach, murach, ścianach domów Przeznaczenie – na owoce deserowe i wino
|
Kraj pochodzenia – Ukraina Owoce – grona średnie, jagody średnie, żółte, bardzo smaczne Pora dojrzewania – wrzesień Odporność na choroby – wysoka Odporność na mrozy – do –25C Cięcie – krótkie lub średnie Miejsce sadzenia – przy murach, ścianach domów Przeznaczenie – bardzo dobra na wino i soki jak również do jedzenia
|
Kraj pochodzenia –Mołdawia Owoce – grona bardzo duże, jagody bardzo duże, podłużne, fioletowo-granatowe, chrupkie, bardzo smaczne Pora dojrzewania – koniec września do początku października Odporność na choroby – wysoka Odporność na mrozy – do –25C Cięcie – krótkie lub średnie Miejsce sadzenia – odmiana wymagająca dużo ciepła do obsadzenia ciepłych murów, ścian domów i folii czy szklarni Przeznaczenie – na owoce deserowe
|
Owoce – grona duże, jagody duże, podłużne, żółte, chrupkie, bardzo smaczne Pora dojrzewania – połowa września Odporność na choroby – średnio odporna Odporność na mrozy – do –25C Cięcie – krótkie lub średnie Miejsce sadzenia – przy murach, ścianach domów, w folii czy szklarni Przeznaczenie – na owoce deserowe i wino
|
Owoce – grona duże, jagody duże, żółte, o cienkiej skórce, chrupkie, bardzo smaczne Pora dojrzewania – początek września Odporność na choroby – średnio odporna Odporność na mrozy – do –25C Cięcie – krótkie lub średnie Miejsce sadzenia – przy murach, ścianach domów Przeznaczenie – na owoce deserowe i wino
|
|
|
|
<< pierwsza < poprzednia 1 2 następna > ostatnia >>
|
Strona 1 z 2 |