Kraj pochodzenia - Polska Owoce - grona średnie, jagody średnie, zielonkawe, pół soczyste o zapachu Labrusca Pora dojrzewania – pierwsza połowa sierpnia Odporność na choroby – dość odporna Odporność na mrozy – do –24C Cięcie – długie Miejsce sadzenia – przy murach, ścianach domów Przeznaczenie – na owoce deserowe
|
|
Pinot Gris Rulander
Kraj pochodzenia – prawdopodobnie Francja Owoce - grona małe i zbite, jagody małe, kuliste, czarno-granatowe, o cienkiej skórce, bardzo smaczne soczyste i słodkie Pora dojrzewania – koniec września Odporność na choroby – średnio wrażliwa Odporność na mrozy – do –21C Cięcie – długie Miejsce sadzenia – przy murach, pergolach, ścianach domów Przeznaczenie – jedna z najlepszych odmian na wino również do jedzenia
|
Owoce – grona średnie i zbite, jagody średnie, kuliste, żółtozielone, o cienkiej skórce, bardzo smaczne soczyste i słodkie Pora dojrzewania – połowa września Odporność na choroby – średnio wrażliwa Odporność na mrozy – do –20C Cięcie – dowolne Miejsce sadzenia – przy murach, pergolach, ścianach domów Przeznaczenie – jedna z najlepszych odmian na wino również do jedzenia
|
Pinot Noir Blauer Spatburgunder
Kraj pochodzenia – prawdopodobnie Francja Owoce - grona małe i zbite, jagody małe, kuliste, Niebiesko-czerwone, o cienkiej skórce, bardzo smaczne soczyste i słodkie Pora dojrzewania – koniec września, początek października Odporność na choroby – średnio wrażliwa Odporność na mrozy – do –25C Cięcie – dowolne Miejsce sadzenia – przy murach, pergolach, ścianach domów Przeznaczenie – jedna z najlepszych odmian na wino, służąca do wyrobu słynnych z jakości win i szampanów, również do jedzenia
|
Owoce - grona duże, jagody podłużne, duże, żółte, o cienkiej skórce, chrupkie, bardzo smaczne Pora dojrzewania – początek września Odporność na choroby – dość odporna Odporność na mrozy – do –23C Cięcie – krótkie lub średnie Miejsce sadzenia – przy murach, ścianach domów, folie lub szklarnie Przeznaczenie – na owoce deserowe
|
Owoce – grona średnie i zbite, jagody średnie, kuliste, żółtozielone, o cienkiej skórce, bardzo smaczne soczyste i słodkie Pora dojrzewania – październik Odporność na choroby – wrażliwa Odporność na mrozy – do –25C Cięcie – dowolne Miejsce sadzenia – przy murach, pergolach, ścianach domów lub w szpalerach Przeznaczenie – jedna z najlepszych odmian na wino owoce zbierane w grudniu służą do wyrobu win lodowych
|
Kraj pochodzenia – Mołdawia Owoce - grona średnie, jagody średnie (12mm) żółte, bardzo smaczne Pora dojrzewania – koniec września Odporność na choroby – wysoka, na szarą pleśń i mączniaka rzekomego odporna Odporność na mrozy – do –27C Cięcie – krótkie lub średnie Miejsce sadzenia – przy murach, ścianach domów Przeznaczenie – bardzo dobra na wino i soki jak również do jedzenia
|
|
|
<< pierwsza < poprzednia 1 2 następna > ostatnia >>
|
Strona 2 z 2 |